Tentang

sahat02.jpgIni blog dibuat oleh orang kampung ….. mohon maaf kalau isinya masih kampungan mudah-mudahan bisa mengikuti blognya orang kota biar nanti penulisnya bisa menjadi orang kotaan ha ha ha ha ha ha ….. :)


134 thoughts on “Tentang

    suhunan situmorang said:
    11 Juni 2007 pukul 4:22 pm

    Bah…, lae sudah hebat, punya blog. Aku? Cara bikin dan mengoperasikan blog pun belum bisa. Teruskanlah lae kegiatan yg positif ini…, dan pertahankan cirinya: artikelnya pendek-pendek. Itu jadi ciri blog Habinsaran.
    Horas.
    * Habinsaran : Mauliate Amang , aku baru belajar menulis dan sangat butuh koreksi biar lebih maju kedepannya .

    danalingga said:
    12 Juni 2007 pukul 8:59 pm

    Horas,
    Salam kenal.
    Semoga lancar rejekinya. :D
    * Habinsaran : Salam Kenal Juga

    danalingga said:
    14 Juni 2007 pukul 7:16 pm

    aku link blogmu ya lae?
    ok , saya juga link lae

    [SB] said:
    22 Juni 2007 pukul 2:58 pm

    Teruslah bercerita..
    Tentang kampungmu..
    Tentang kehidupanmu..
    Tentang semuanya..
    Dari sudut-sudut relung maya ini, [SB] ‘kan slalu hadir menikmati setiap alir tulismu..
    Horas. Horas.. Horas…
    [SB]
    *Habinsaran : Mauliate

    antisalafy said:
    18 Juli 2007 pukul 11:01 am

    Horas mujuah juah, salam kenal Lae
    *Habinsaran: Salam kenal juga

    lohot simanjuntak said:
    7 Agustus 2007 pukul 11:46 am

    dari kampung,bukan mesti kampungan
    justru orang mau kembali kesuasana kampung
    melihat anak berlari di pematang
    petani pulang di rembang petang
    menjulurkan kaki di air empang
    semua membuat senang
    teruslah berkarya ,darimanapun anda berada
    slam kenal dari saya
    semoga tetap jumpa
    mauliate-horas
    *Habinsaran : Mauliate lae , salam kenal

    shinta said:
    5 September 2007 pukul 12:09 pm

    au manjou tulang ma ate,,alana dang pola huboto songon dia cerita ni partuturan holan sian marga,,molo sala tulang annon mampatikkos ate. Au shinta br pane asli sian parsoburan. Molo menurut au tulang blog on nga hira sarupa be dohot amang TB.Silalhi na mandok unang lupa mambangun bona pasogit. Jadi melalui blog on angka sude parparsoburan boi mangihuti perkembangan ni hutana sandiri.
    Tu tulang maju terus, Ajak putra daerah parsoburan untuk lebih berkreasi. KITA tunjukkan bahwa parsoburan selangkah lebih maju daripada daerah lain.
    BRAVO HABINSARAN.. MAULIATE
    * Habinsaran : Mauliate , di ho ito anggiat ma tutu Habinsaran lebih maju sian angka luat naasing .

      D. Pane said:
      8 Agustus 2014 pukul 9:06 pm

      horas parsoburan,sai anggiat tu maju na ma huta tai ate. tu sude hita par parsoburan. Horas3x….

    togarsilaban said:
    14 September 2007 pukul 9:07 am

    Sekarang trend nya malahan balik ke kampung, itu karena di kota udah sumpek, polusi dan sebagainya.
    Salam
    Kaki-lima
    PS. Saya link blog lae ini ke Kaki-Lima, ya
    *Habinsaran : Boleh saja lae.

      BERDIKARI LUBIS said:
      30 Juli 2013 pukul 3:24 pm

      ai molo di parsoburan daba lae dang kaki 5 goarna alai onan do jala adomng do tong goarna najoloi BALERONG

    Junius Hutajulu. said:
    14 September 2007 pukul 10:44 am

    Horas Parsoburan. Molo au anak ni si Hutajulu pargonting do. tuani ma bah adong website parsoburan. Berarti nga songon hera kota hapeng Parsoburan, ate. Hehehe… molo au saonari nga tolu bulan au di Bandung, alana au kuliah di STPB (Sekolah Tinggi Pariwisata Bandung). Mungkin leleng nai do ra au mulak tu Parsoburan. Hape nagmalunagun au mamereng SMAN 1 Habinsaran, dohot mangallang lampet, jala soto ni mak Ebit. Hupangido asa ditempel jolo sagodang godang na foto Parsoburan. Sada nai, molo adong halak Parsoburan di Bandung, hubungi hamu ma jolo au. Asa boi hita marhata hata tentang Parsoburan. goar hu si Junius Hutajulu. tekepon ma tu 081 931 421 871. Manang tu 0852 1435 1034. umur hu noaeng 18 taon. Hupette da sude telepon muna. Mauliate godang. Tuhan ma namangaramoti hita sasudena.
    *Habinsaran : Mauliate , hupasat pe tu angka dongan .

    jeffry pardosi said:
    2 Oktober 2007 pukul 1:51 pm

    Horas bohh sian pendatang baru do On… hu patanda majo au ate
    Goar : Jeffry Pardosi
    Umur : 22 taon
    status : single
    Pekerjaan : – / Kuliah di UNIKA sambil manjaga warnet
    Huta : Tornagodang/Taon Marisi/ Parsoburan

    mandok mauliate do iba tu abang, ala boi do gabe sada dalan marsitandaan dohot mangalului dongan di blog on, jala songon sarana na mantap hian do on dihita akka nalao mangaratto gabe boi gabe hera najonok, songon na marsitatapan. ate dangi akka dongan heee…..hheh….. molo abang on ra mungkin di tanda do natua² i di Huta, alana jonok² do jabu di huta di Hutabagasan ate abang…?!! alai mungkin molo iba sandiri dang di tanda abang on bera, alana nga tung mancai leleng mangaratto abang, mungkin iba dak-daknak dope, jala molo tung mulak pe Natal manang Taon baru na, dang pas berketapan boi pas di huta ate abang….
    Molo Boi nean Natal/Taon baru on rampak mulak mahita tu huta ate……

    Jala kunjungi hita ate blog hu di http://jeffry.0jet.com/
    Tampilan na biasa² dope jala mangido sian akka dongan kritik dohot saran asa tu lam denggan na :)
    Nga hea nean hutuhor langsung Domain/hosting goarna http://www.parsoburan.com selama 1 taon. alai nga tung leleng, jala au pe jarang tu warnet, website on hu tuhor sebelum manjaga warnet dope nahinan, lupa ma iba mambayar gabe exipred ma, ahirnya di tutup oleh admin sian na hutuhor web i, hehehhe……. boha baheon i ate..
    Jadi nahudok molo boi tabaen ma sada website asa lam mantap hutata Parsoburan i ate.!

    Songoni majo hata sian au, Maju terus…..

    ..::: Horas Parsoburan :::..
    *Habinsaran : Ah akhirnya saya ketemu sama pemilik Pardosi.com , cuma sayang pardosi.com sudah diambil alih oleh pihak provider kalau bisa, beli lagi saja , tuhor muse fuang asa adong tambahan sarana laho memperkenalkan pardosi , horas.

    Erikson sinaga said:
    4 Oktober 2007 pukul 2:49 pm

    Horas ma di hamu na mambaen Blog on…
    Parjolo hu pandahon ho majo dirikku ate,
    Au Erik Sinaga tinggal di Jakarta.
    Parjolo hu ida Blog muna on,mansai uli do lae, alai tamba uli dope ra molo tambah kreatif hamu, atik beha melalui akka na songonon boi mangajak akka naposo batak pada umumna lebih mengenal Teknologi. Mauliate….. Horas

      BERDIKARI LUBIS said:
      30 Juli 2013 pukul 3:19 pm

      jedi sai di hatai hamu parsoburan aha ma kamus na ngetren sian parsoburan alana au tong do parparsobura jala disi do au sikkola alai anggo tano hatubuanku dang disi daba alai sai selalu do au mamboto akka bahasa na unik unik songon ciri khas ni hutattai jedi ml so di boto hamu porlu hupabotohon tu hamu saluhutna akka parparsoburan annggo kamus sian hutatta ima sadia sada hudon dohot langkop langkopna? i do daba akka dongan mauliate ma

    Anita br. Pardosi said:
    15 Oktober 2007 pukul 2:42 pm

    Syallom..
    Salam kenal, namaku anita boru pardosi. Papaku berasal dari Parsoburan n Aq besar di Surabaya, jadi mohon maaf kalo aq ndak bisa bahasa batak. Anyway, aq benar2 surprise waktu tau ada situs tentang Parsoburan. Saranku, buat blognya ini semakin cantik n menarik so orang2 yang berasal dari Parsoburan bisa menikmatinya. Akhir kata, makasih dah baca comment aq. Horas
    * Habinsaran : terimakasih ito, sering2 lah berkunjung

      hartada pardosi said:
      24 Februari 2010 pukul 3:32 pm

      gmna kabar pardosi di surabaya ? godang do?
      kalo kami di bali hanya 2 keluaga saja, ditambah satu keluarga boru, and jangan minta maaf kalo g bisa bahasa batak, tapi belajar ya !

    Bachtiar dot stmr said:
    16 Oktober 2007 pukul 3:04 am

    Horas n Salam Kenal dari Hitaan
    GBU
    *Habinsaran : salam kenal juga lae

    roy said:
    22 Oktober 2007 pukul 12:06 pm

    HORAS, Uda
    Au do on si Roy
    Boado kabar ni akka keuarga disi sehat do hamu disi ate uda. Ia hami pe di huta sehat do.
    *Habinsaran(Sahat Sipahutar) : Sehat-sehat do puang Roi boha do kuliah mu puang , rajin2da asa berhasil ho puang.

    nita said:
    29 Oktober 2007 pukul 10:26 am

    horas…
    ia goarhu Junita J S Pasaribu (nita)…
    au magodang di gonting parsoburan jala saonari di jakarta… jonok do jabukku tu jabu nisi junius hutajulu ( toho do tahe i ito junius..??????? )…… las situtu do rohakku pas hujaha adong artikel batak on, mauliate ma di tulang na memuat artikel on. mudah2an lam tu majuna parsoburan. jala manghasilakan generasi penerus yang tetap cinta parsoburan…… tu angka dongan naso mananda au tuson ma krm hamu emailmu (junita_joice@yahoo.com). asa marcerita hita. horas

    impbmedan said:
    29 Oktober 2007 pukul 3:39 pm

    Horas…

    Pahala Panjaitan said:
    4 November 2007 pukul 4:02 pm

    Tolong juga disuguhin liputan berita-berita khusus kabupaten TOBASA

    Whindy Pane said:
    18 November 2007 pukul 9:43 pm

    Horas tu hita sudena
    Salam kenal ma ate tu naso mananda Ahu
    ba tu naung mananda Horas ma
    Sai anggiat ma boi hita menjalin komunikasi
    na lebih dekat melalui Blog on
    *Habinsaran : mauliate , ito

    Harry Simbolon said:
    20 November 2007 pukul 4:02 pm

    Horas Lae. salam kenal
    Aku buatkan link dari blogku lae.
    *Habinsaran : Nauli lae

    lastiar said:
    24 November 2007 pukul 1:48 pm

    Salam kenal tusude pendatang ni blog on. au lastiar silitonga kul di FKM USU.las doroha adong situs ni parsoburan sehingga mambaen dekat tu halak parsoburan dohot tuhuta ta.
    *Habinsaran : salam kenal juga ito

    lastiar said:
    24 November 2007 pukul 1:50 pm

    Syalom
    Au lastiar silitonga pendatang baru di blog on, mandok mauliate do iba alana alana boi hita berkomunikasi sesama masyarakat parsoburan agiape melaui internet. salam kenal tu sude pendatang ni blog on.Tq GBU

    panda said:
    1 Desember 2007 pukul 9:12 pm

    horas lae (boru ni boru manik do au). on dope hea masuk tu jabu muna on. hujaha-jaha majo ate lae?

    rezco said:
    2 Desember 2007 pukul 1:49 pm

    horas lae
    salam kenal

    lapotuak said:
    6 Desember 2007 pukul 3:02 am

    Horas!

    saya salut melihat lae dalam membahas Tano batak :)

    http://lapotuak.wordpress.com/

    Marihot Sirait said:
    8 Januari 2008 pukul 2:40 pm

    Bagi saya, web ini sangat bagus dan manis.
    Saya nau belajar dulu nih sama lae, bagaimana cara buat web bisa sebagus ini dengan pernak-pernik di sidebar nya. Mauliate dan terus berkarya.
    *Habinsaran : Kalau lae mau coba pasti bisa , salam

    Helda pasaribu said:
    28 Januari 2008 pukul 5:14 am

    Horas…..
    Salam tu hita sude, goar hu si helde pasaribu au sikkola di SMAN 1Parsoburan 7 taon naung salpu,molo si junita pasaribu ima dongan kompak hu hian tikki sikkkola di parsoburan.Las rohakku situtu dung adong artikel on boi mangubati sihol tu tano batak, molo hutakku di Onan Borbor do.Alai au bertempat tinggal sonari di Eropa ima Ireland alana suamikku halak si bottar mata,manetek ilukku manjaha aha pesan sian akka iboto niba manang akkang niba dohot akka tulang tung malungun iba tu Tano Batak on.Maju terus Tapanuli GBU
    Mauliate ma di tulang na mambaen website on semoga terus jaya na di huta manang na di kta besar dohot na di eropa( luar negeri)

    Henry Pasaribu said:
    5 Februari 2008 pukul 3:42 pm

    Horas…ma dihita.
    adong do hape parsadaan ta di blog on.
    molo hami sian Borbor Purbatua do.
    molo boi tabaen ma antong Web habinsaran manang parsoburan asa adong laho komunitas ta ate.

    *Habinsaran : Nungga adong komunitas Parsoburan , masuk ma lae lewat blog on di kolon arga do bona nipinasa, web habinsaran? blog on ma jolo mewakili sementara

    johnner pasaribu said:
    8 Februari 2008 pukul 8:10 pm

    horas lae , lae kan tinggal di parsoburan ya, lae bisa informasi dengan siapa saya bisa berhubungan rencana saya mau memasarkan produksi kacang sihobuk di kalimantan timur saya berdomisili di bontang kaltim trimakasih lae atas batuan nya GBU

    *Habinsaran : saya berdomisili di Bekasi – Jabar

    Junius Hutajulu said:
    22 Februari 2008 pukul 10:39 pm

    Welcome again 4 my lovely Parsoburan.
    I’ve missed U so much…

    Pas pertengahan Januari kemarin, mansai las hian rohangku, ima pas mulak au tuhuta…

    Nga binereng muse onan Parsoburan!!!
    Jala ni pinasompat do pe mangallang soto di onan i dohot bere tercinta, si Grace…

    Alai gabe malungun hian ni muse iba dung milak muse tu Bandung…
    Mungkin sataon nai na ma ra au mulak tu Parsoburan…

    Bagi teman” Parsoburan yang sekarang lagi berdomisili di Bandung, silahkan boleh lihat dan Add Frienster aku ya…

    juniusfrans@yahoo.co.id

    Atau bagi siapa pun, kesempatan terbuka kok…
    Nomor telepon pe adong do.
    081 931 421 871.

    Ok semua… Sampai jumpa lagi in next episode…

    Horas.

    Ishak H. Pardosi said:
    1 April 2008 pukul 11:33 pm

    Horas komandan,
    au Ishak H. Pardosi, lahir dan bertumbuh di Parsoburan. Mantap do program muna on bah tulang.
    Boa molo tabaen berita2 tentang Parsoburan dan perkembangannya? Alana mantan wartawan ni Majalah HORAS hian do au, huboto do sasaotik taringot tusi. Mauliate
    Horas tu sude dongan sahuta, sabutuha, sapartinaonan, saparonanan, dohot tu sude tahe natua2 ni huta.

    Ishak H. Pardosi
    PT. Penebar Swadaya, Depok
    (Penulis Buku)

    *Habinsaran : Kirim lae ma artikel taringot tu parsoburan i asa tamuat, mauliate

      Ishak Pardosi said:
      17 Maret 2010 pukul 9:31 pm

      Horas Lae,

      Hami, Ikatan Muda-Mudi Parsoburan-SeJabodetabek (IMPJ) naeng mambaen Tabloid goarna Media IMPJ. Materi beritana seputar Parsoburan nahumaliang, terbit dua bulanan, 16 halaman, jala gratis dibagi-bagi tu Parsoburan dohot Jakarta.
      Naeng mangido tolong nian asa baen lae tong tulisanmuna taringot tu Parsoburan sekitarna.
      Terbit perdana hita awal April 2010 on ate.
      Kirim hamu ma ate tu impjparsoburan@yahoo.com

      Mauliate

      Ishak H Pardosi
      Pemimpin Redaksi Media IMPJ/Ketua IMPJ

    Alexander Manurung said:
    2 April 2008 pukul 12:00 am

    baru hubereng dope na adong blog ni PARSOBURAN,ipe na dipaboa dongan do tu au.isina benar2 bagus,mantap.gabe boi tempat berkumpul anak2 PARSOBURAN.salut buat lae SAHAT.mungkin dang ditanda lae au,,,alai lae nga gabe hatanda dung adong blog ni lae.salam kenal ate lae.asalhu sian lbn julu do nian,alai nga mansai leleng hami di PARSOBURAN,,jala nga nianggap bona pasogit ni iba PARSOBURAN.,PARSOBURAN 4EVER.

    Habinsaran : Horas lae salam kenal , Maju terus putra-putri Habinsaran

    ronal pane said:
    10 April 2008 pukul 4:52 pm

    horasssssssssssssss. boa do kabar……….. beta hamu mulak………dang masihol hamu tu parsoburan

    aero pardosi said:
    13 April 2008 pukul 3:30 pm

    Salam kenal tu sude dongan nadi parserakan ingot hamu huta gorat ate. Horas ma dihita.

    Syalom
    mauliate
    pizs n rock n roll

    kirana napit's said:
    13 April 2008 pukul 3:33 pm

    songon naso hutando do namargoar si aero parparsoburan, boi do paboaon muna ise doi

    salam kenal tu sude
    syalom

    kirana napit's said:
    13 April 2008 pukul 4:01 pm

    syalom tu sude, mauliate ma di amangboru sipahutar
    gabe adong ruang sharing ni anak2 parsoburan.
    kabar2 baek do di huta sonari pos ma rohamu nadi pangarantoan i ate.
    syalom
    pizs n salam rock n roll

    rallen siahaan said:
    19 April 2008 pukul 4:21 am

    horas bah ,,,,,,,,,,,
    salam kenal buat tulang namambaen blog on. mauli ate tulang.

    salm kenal juga buat semua orang parsoburan

    parjolo hupatanda ma diri ku ate.
    rallen siahaan
    sian huta Pagarbatu, huta na paling jauh dari kota parsoburan kira2 40 KM.,
    jala tiki sikola diparsoburan di dalanan do si 40 Km satu kali seminggu,
    hebat man,,,,,………….

    ia mudah – mudahan ma ate parsoburabn makin maju ,,
    n blog ini juga makin cantik seperti
    “””terbitnya matahari dari habinsaran::::

    unung lupa tu sude hita asa rap udur dalm membangun kemajuan habinsaran ate

    thanks jala mauli ate

    siahaan.rallen@googlemail.com

    rallen S

      M.siagian said:
      23 Mei 2010 pukul 11:22 am

      horas ma dihamu aka dongan sahuta, sian pagarbatu,..unang lupa hamu tu bona ni pinasi ate,…

      salam

      mls.

    herbert sinaga said:
    12 Mei 2008 pukul 11:46 am

    salam sejahtera,
    maaf lae saya nga begitu lancar marbahasa batak karena saya lahir di Palembang tp tinggal di jakarta kerja di TVRI senayan …kata orang batak bahasa batak saya marpasir2…ha..ha..tapi klo ngerti saya paham banget….saya dukung banget blog ini…asyik..wawasan budayanya tinggi banget…kebetulan saya punya silsilah MARGA SINAGA….jadi klo ada yang butuh dan mau bisa hubungin saya di 0815-14151517 by herbert sinaga….mauli ate lae….bravo…..

    hermanto said:
    12 Juni 2008 pukul 4:26 pm

    horas amang boru.. mungkin dang marsitandaan do pe hita.. au hermanto pasaribu anak ni pintor pasaribu (Am. Mastiur) lae muna sian keluarga pasaribu ( Bou Henny). Au kuliah di Kehutanan USU Medan do, godang do pe naeng si radotan ni naposo laho mambangun HABINSARAN-BOrBOr-NANSAu alani renta do roha nami mambaen organisasi naposo / mahasiswa ima IMHABORNAS (Ikatan Muda/i Habinsaran,BOrBOr,Nansau), MAngido dukungan do hami tu hita saluhutna nabungka rohanan laho mambangun Parsoburan. Horas…. HErmanto (Email : aenaek@yahoo.co.id)

    Manik said:
    24 Juni 2008 pukul 6:55 pm

    Hidup di huta sungguh nikmat..

    Molo songoni, marnonang majo ahu di inganan muna on ateh

    alana dang habis dope sigaret on….sambil dipahabis majo

    Hu pamasuk majo alamat ni jabu muna on tu inganan ku
    boi do kan apra?

    botima

    Horas..!!

    ARI said:
    7 Juli 2008 pukul 10:23 pm

    Horas !

    Mantap do blog muna on lae , alai pa silau hu do tulisan merah orange i bah .

    Tabe !

    Bersama Toba said:
    25 Juli 2008 pukul 12:13 am

    Sahata ma jo.. Horas!

    Sai boi ma nian hita pajumpang di kode, muse?

    Lubis T.F said:
    29 Juli 2008 pukul 1:13 pm

    Horas Bah… di Bp Uda/Dongan Sahuta.

    Hami Sian Lumbanrau do komandan alai nuaeng di Kalimantan Timur do.

    Taringot ahu tu hatantai bohado nuaeng rupana.

    Mauliate di waktu dohot pengorbanan ni Amang uda laho mambaritahon bona pasogit Habinsaran.

    Horas.
    Lubis T.F

    Singal said:
    30 Juli 2008 pukul 11:12 am

    Bah, hebat do amang, blogmon, ai las do rohangku gabe par-hutahuta.

    rapmengkel said:
    28 Agustus 2008 pukul 8:24 pm

    Horas ma di hamu,
    Huida format ni blog muna on mengarah tu habatakon do. Mungkin sedikit koreksilah : permintaan shinta (5 sept 2007) panggil Tulang sama (Lae?), udah tepat gak ??
    Mungkin dari hal-hal beginilah kita meluruskan pemahaman “kebatakan” itu.
    Horas ma, mari kita rap mengkel di :

    http://rapmengkel.wordpress.com

    Stephen Lupin Bako said:
    8 Oktober 2008 pukul 12:26 am

    Horas lae
    Saya sangat salut melihat pengorbanan lae ter hadap sesama sahuta, karena lae telah memperkenalkan Internet kepada masyarakat setempat. dan saya yakin anak2 dilingkungan pak sendiri akan berpikir lebih maju dari pada orang kampung yang lain.

    soal Internet tidak perduli itu di hutan, kota, kampung sama saja lae karena hasilnya secara International seluruh dunia dapat memantau dengan baik.

    arti kata pemerintah sendiri tidak ada memberikan Internet kepada Rayatmya, tapi lae sebagai masyarat biasa yang tinggal di kampung telah berjuang untuk memperkenalkan Internet kepda masyarakat setempat paling sedikit family atau tetangga sendiri pasti ke imbasnya

    Saya hanya mendoakan semoga lae sukse mengoperasikannya dan tetap berjaya terima kasih.

    Stephen Lupin Bako (U.S.A.)

    Mula Siagian said:
    14 Oktober 2008 pukul 11:38 pm

    HORAS HORAS HORA
    SALAM

    SAYA ASLI ORANG PARSOBURAN TINGGAL DI PALEMBANG, SAYA SUKA MELIHAT DAN MEMBACA BERITA PARSOBURAN ! APALAGI SEKARANG KOPI KT SUDAH HADIR DIPARSOBURAN ! BERJUANG LAH TERUS UNTUK HABINSARAN DAN LESTARIKAN BUMI KITA
    SALAM
    MULA.S
    085267527591

    Mula Siagian said:
    14 Oktober 2008 pukul 11:40 pm

    MANA NIH ORANG PARSOBURAN ! DANG ADONG NA MUNCUL, DIDIADO SUDE !

    NAMARBORNGIN DO DI PORLAK ?
    TERIMA KASIH
    SALAM HORAS

    MSGN

    Mula Siagian said:
    14 Oktober 2008 pukul 11:44 pm

    MULA SIAGIAN

    E MAIL: moela_s@yahoo.co.id

    unang lupa hamu dah aka dongan parparsoburan
    di huta ginjang do jabunta.

    ERLIN PARDOSI said:
    15 Oktober 2008 pukul 12:23 pm

    horas parsoburan, maju terus.ok

    ERLIN PARDOSI said:
    15 Oktober 2008 pukul 12:41 pm

    horas parsoburan….
    parjolo hupatandahon majo ate dirikku
    ia au lahir di parsoburan(gonting city) sonari tinggal di medan
    salam kenal ma ate tu anak ni si HUTA JULU dohot tu si ita pasaribu, beta mulak mangallang goreng ni simarii heee.
    mauliatema tu tulang na mambaen blog on alana melalui blog on angka sude parparsoburan boi mangihuti perkembangan ni hutana sandiri.
    buat anak2 parso maju terus tunjukkan kreasimu…..
    tu akka dongan2 naso mananda kunjungi aku lewat emailku ya pardosie@yahoo.com jangan lupa ya.

    Siagian said:
    17 Oktober 2008 pukul 9:33 pm

    aka didia do dongan parhabinsaran on ate
    dang adong na muncul di situs on
    Nahebat do hamu Ba !

    MSGN

    RALLEN S said:
    17 Oktober 2008 pukul 11:18 pm

    hooras
    horas
    horas;;;”
    kita berjumpa kembali dalam uneng2 manang cerita na dihuta

    halo aka parparsoburan na adong di batam. boado kabar?. dang mulak hamu tu huta .
    asa ta sewa sada kapal kelud tu medan. alana di batam orang parso banyak tapi persatuan orang parsoburtan tak ada . macammana itu tulang baen jo pendapatmu.

    thanks

    Siagian said:
    18 Oktober 2008 pukul 7:40 pm

    Ayo …….rekan anak anak parsoburan, kita manfaatkan situs ini untuk ajang komunikasi sesama kita anak parsoburan,…..
    saya M.siagian
    tinggal di Palembang
    Parsoburan jalan baru.

    Rizky Lubis (alumni SMANSA PSB) said:
    19 Oktober 2008 pukul 11:14 pm

    Horas ma di hita sudena angka anak Parsoburan..

    Parjolo do dohononku mauliate tu halak tulang na mambahen Blok on, alana marhite blok on boi hita angka anak parsoburan berkomunikasi, marsileanan kabar, dll.

    Horas,,… Salam Sejahtera..
    e-mail:
    adityafrans78@yahoo.com (FS&YM)/
    rizky_lubis@ymail.com

    Rizky Lubis (alumni SMANSA PSB) said:
    21 Oktober 2008 pukul 2:30 pm

    Hamu sude, angka Alumni SMANSA PSB, ra.. dang apala sude hamuna mananda ahu ate….? apalagi angka adek kelashu…molo naeng lebih jelas tandaon muna au.
    lului hamu di FS-hu da!!! jala bahen hamu Comment..
    hehehe…
    FS : adityafrans78@yahoo.com

    Sihap Pardosi said:
    1 November 2008 pukul 9:42 pm

    Horas bah…..!

    Salam kenal tu angka dongan na mananda au .
    Mauliate ma tu tulang namambahen blog on.

    HORAS MA DIHITA SUDENAAAAA

      roy said:
      3 Februari 2010 pukul 11:09 pm

      ise do tulangmu.nga dalle ho didokko tulagmu pardosi.babaniuon sodiboto ho makatai.

    ERWINDO NADAPDAP said:
    8 November 2008 pukul 9:20 am

    Horas!!!!!!!!!
    Horas bapa oma na natinggal dihabinsaran……………

    Maxwell,B’Roy,K,Friska……………
    horas tu sude keluargaku……..ompu Ratna pardosi,Pasar 1
    nantulang linda,,,,,,,,,,,,,,,,,, n cmua dongan ku di medan……..
    au kul di telkom bandung…………….
    tu angka dongan ni on nomor hu ate 0852 9773 0717

    ERWINDO NADAPDAP said:
    8 November 2008 pukul 9:24 am

    BApa (J.Nadapdap) &(R.br.Pardosi)
    anakna;
    1. Roy M Nadapdap
    2. Friska Y Nadapdap
    3. Erwindo Nadapdap
    4. Sanmaxwell Nadapdap

    omp.Ratna Pardosi
    tulang ratna smp 3
    cmua nak smansa habinsaran

    Horasssssssssss!!!!!!!

    hutagorat said:
    22 November 2008 pukul 12:22 pm

    Horas..ma dihita sude !!! salam kenal

    Ahu boru Pardosi sian Hutagorat Parsoburan
    Saonari tinggal di Jakarta, karejo di perusahaan swasta (shipping lines)…

    Horas
    tresna.pardosi@ymail.com

    Rado Raja Habeahan said:
    26 November 2008 pukul 9:22 pm

    Horas ma dihita saluhut.
    Ai tung godang do iba mandapot parbinotoan sian on, mauliate ma Tulan. Horas.

      paingot said:
      20 Februari 2012 pukul 11:53 pm

      IMA TUTU

    Mula.Siagian said:
    27 November 2008 pukul 6:57 pm

    Horas ……Bagaimana kabar tentang parsoburan sekarang ?
    Nungga sidung panen eme ?

    bonar said:
    28 November 2008 pukul 2:06 pm

    horass…

    salam kenal lae…

    senang bisa singgah disini sekalian berkenalan…
    saya dapet blog lae ini waktu “jalan-jalan”

    horas,

    bonar

    http://sihotang407.wordpress.com

    NB : sekalian permit tukeran link lae…

    Desy Pardede said:
    10 Desember 2008 pukul 11:42 am

    Horas ito, salam kenal ya….
    Omakku boru Lubis sian Aek Ulok Parsoburan.
    Adong do inangudakku (tu marga Simanjuntak) maringanan di Natumikka. Jala holan inanguda on nama namangolu sian pomparan ni ompungku. Terakhir au tu Parsoburan tahun 1983. Nunga tung masihol au mulak tu Aek Ulok huta ni oppungki. Botima. Horas.

      sahat responded:
      11 Desember 2008 pukul 10:28 am

      Salam kenal juga ito

    michaelsiregar said:
    11 Desember 2008 pukul 4:51 am

    Horas Lae…
    Saya Michael Siregar di amerika.
    Senang bisa berkenalan dengan Lae di Blog ini…

      roy said:
      3 Februari 2010 pukul 11:02 pm

      horasssssssssssssssssssssssss juga laeku.tung majai jago lae ate boi lae das tu pangarattoan na dao i.

    Fan said:
    24 Desember 2008 pukul 2:05 pm

    Shaloom…

    Salam kenal lae…

    Fan.

    Rista Tumanggor said:
    10 Januari 2009 pukul 11:38 pm

    HoraZZZ… Parsoburan!!!
    Molo au….dang na tubu di parsoburan, ale nga tiggl hampir 8 thn di parsoburan ala disi do muse natua-tua i!!!

    Mauliate ma dohonon tu na mambehen Blok on alani on boi botoon perkembangan di huta!!nang pe iba pendatang di parsoburan….songon huta niba sandiri nama parsoburan i….
    Parsoburan na godang kopi i… Ate!!!!
    GB

    Claudya said:
    19 Januari 2009 pukul 4:12 pm

    Horas!!!!

    Tabo do ate nga boi manghata-hatai lewat dunia maya on.
    Tu angka Dongan Sahuta Tabo do namangaranto I???
    Boado planning ta tu joloan i arion??
    ALE holan sada do naboi hudok tuhita sude Sai Hipas-hipas ma hita sudena. Angka na dihuta dohot diluat nadao Ate!!!

    Sai ta ingot ma Bona Pasogitta didia pe hita mangalangka.

    Emma da tutu………..

    st.p.Sipahutar said:
    18 April 2009 pukul 12:23 pm

    Angka na uli songoni na denggan sai na marguna do diangka na marnampuna holong. Holong sian Tuhanta do. Alani ido gabe godangdo jumpang haulion molo tarpajojor patolhas hata. Ndang di huta dan di parserakan sai na hurang do tingki patolhas barita. Torus berusaha jala torus marbarita, hamajuon ido pinarsinta. Horas ma di hita saluhut angka na hea maringan di Habinsaran / Parsoburan. Molo parhutahutape hita uju i nuaeng nungga gabe parkota. Songon hata ni ende on … SIGARA NI API , TUDU TUDUKKI, HUTA NA ULI HABINSARAN I, O PARSOBURAN HUHASIHOLI, SIAN NA DAO MASIHOL MALUNGUN NAENG MULAK TUSI….. Horas…Bogor

    mesdi manalu said:
    22 Juni 2009 pukul 12:12 pm

    parsobran nauli dang boi hulupahon ho…..!!!!

      bulan pasaribu said:
      9 Juli 2012 pukul 11:55 am

      ito murit maru sma Nborbor berpa orang siswa nya?

    mesdi manalu said:
    22 Juni 2009 pukul 12:17 pm

    salam knl yach????

    au di papua jala malungun do tu huta hatutubuki

    horas, horas, horas,,,,,,!!!!!!

      monang tindaon said:
      26 Juni 2009 pukul 7:06 am

      sattabi ate au pe parsoburan di matio city .horas ma dihita sude par parsoburan ate aggiat ma nian tu lam majuna hutattai au di sulawesi do. masihol do iba naeng mulak tu huta i ima matio .hidup habinsaran lanjutkan

    monang tindaon said:
    26 Juni 2009 pukul 7:04 am

    sattabi ate au pe parsoburan di matio city .horas ma dihita sude par parsoburan ate aggiat ma nian tu lam majuna hutattai au di sulawesi do. masihol do iba naeng mulak tu huta i ima matio

    coryna pardosi said:
    26 Juni 2009 pukul 1:38 pm

    Horas…SMU N 1 Habinsaran!!!!!!
    Kangen euyyyyy.. ^^
    Dohot tu sude angka dongan2 singkolakku, trutama Betty Pane, Ryta Pardosi, Mega Tambunan, Mangiring, Richard Panjaitan, Meryska Sianipar, dht nalainna..
    Gbu

      amran said:
      7 Oktober 2009 pukul 9:09 pm

      horas……………. horas……………… horas

      I miss U SMU N 1 HABINSARAN………….
      didia do nuaeng keberadaan muna tutu angka dongan parparsoburan i…….????????????
      apalagi si Betty Pane on , nunga tung malungun iba tuson boru Pane si cantik molek nami on.

      alai boi do ra ate sipata bahen onta alamat ni E-mail ta di blok on,,??????????????

    tornagodang said:
    17 September 2009 pukul 1:08 pm

    … mauliate ma di Tuhanta, nungnga tung godang tahe angka anak ni Parhabinsaran/Parsobusan naung maju diangka parbinotoan (termasuk yang membuat blog ini) di pangarantoan. Alai sidohonon antong tu hita sude, molo tung pe naung berhasil be di angka ulaon di Pangarantoan ba unang lupa antong laho mamingkiri dalan bohado cara laho pamajuhon hutanta i. Jala tu angka sundut naumposo na tongon dope diparsingkooaan manang na di perguruan tinggi unang lupa asa tetap marsitutu/kerja keras laho mencapai cita-cita. Naumporlu si ingoton filosofi ni ikan laut. Agia pe mangolu di air asin, tetap rasanya tawar dan tidak mau terkontaminasi dengan lingkungan menjadi asin. Artinya para generasi muda jangan hanyut dengan pengaruh lingkungan yang menjanjikan kenikmatan sesaat namun merugikan masadepan yang masih sangat panjang…. Horas selamat berjuang dan selalu sukses.. Tuhan memberkati…

    Siska Pardosi said:
    9 Oktober 2009 pukul 11:04 am

    Horas Uda..manggil uda lah aku yah jadinya,…

    AKu boru pardosi dr Kalimantan…mau berbagi nih…
    Untuk semua Pardosi, Boru, dan bere…seluruh Indonesia

    Please Join di Facebook Group Pardosi,Boru,Bere Se-Indonesia..

    atau add : punguan_pardosi@ymail.com

    Supaya kita bisa lebih saling mengenal dan berbagi dengan seluruh Pardosi – Pardosi, Boru dan Bere…

    Tak kenal maka Tak sayang..Sudah kenal bisa makin sayang kan…

    Trimz ya BapaUda…..

    Horas

    pirmangapul pardosi said:
    10 Oktober 2009 pukul 8:35 pm

    huraba, lobu, sileleang ido hauma na hudalani ari-arion di parsoburan, uang sampe tarulang jala uanang gabe lungun niroha marningoti ala di nadao dihuta parserahan hita be, marhite blog on rap mahita pasahat barita nasian huta habinsaran asa taboto aha namasa di hutanta jala bolo boi nian rap mekkel hita mulo tajaha barita di blog on jala sai anggiat ma akka barita las niroha i sude, hamu nasa namanjaha blog pasahat hamu tabeku tusasude dongan sahuta, mauliate.

    Jumadi Sipahutar said:
    27 Oktober 2009 pukul 12:14 pm

    Hajar Terus Pak Pahutar… Maju Terus Pantang Mundur..Hahaha..

    RAFLES ARITONANG said:
    21 November 2009 pukul 3:27 pm

    Horas ma dihita
    ,,au putra parso do parsanggrahan , jabunta jolo SDinpres
    pemain ne Gempur City FC, manjou amang borudo tu amang.salam ma Pak AIPTU A.ARITONANG(bapa)dht oma( e,simanullang).adekku vinna, sartika..rekan2 gempur fc halow boro bara….
    haloow,, boa kbr muna angka dongan magodang manang didia pe .
    sian ido hita magodang siani do hta borhat
    ima huta PARSOBURAN ,,,TAPASADAMA MAROHATTA TAPATURE HUTATTA!!!!!!
    liat2 kota parso skrng sudah metropolitan ,,maju truss parsoburan hingga titik darah penghabisan..ribak sude

    joko said:
    29 Januari 2010 pukul 12:37 pm

    horas

    hartada pardosi said:
    24 Februari 2010 pukul 4:05 pm

    horas, dihita sude, salam kenal. hami tinggal di bali. tepatnya di kuta – bali, molo ro hamu tu bali unang lupa mampir tu jabunta ate, manang ise pe, baik par gonting, per rt4, rt3 psr1 ,2 parbuluduri,and mana-mana aja, alai unang lupa mamboan oleh2 ate, manang aha petaho asalma si godang arga, hhhhhhhhh, mauliate.

    Rizky Van de Valentyno Lubis said:
    27 Februari 2010 pukul 1:22 pm
    hartada pardosi said:
    2 Maret 2010 pukul 8:55 pm

    horas, salam kenal ma dihita sude, nga boa di bariba i ( naungkat )?

    HARDIONO SITORUS said:
    1 Mei 2010 pukul 6:55 pm

    SALAM KENAL MA DI HITA,au parbuluduri do..anak ni si
    M.PanE,,,,,SAI lam maju ma parsoburan tai tujoloan ni ari on,,,,mauliate ma,,,horas parsoburan,,,,,

    karya said:
    16 Juni 2010 pukul 8:18 pm

    Horas ma di hita halak parsoburan…. bangun kebersamaan trus dengan semangat yang tinggi, dan mari sama2 membangun parsoburan…..
    horas2…..
    GBU

    soneta pane said:
    26 Juni 2010 pukul 11:25 pm

    Horas ma di hita saluhutna….Au Soneta sian Sipagabu, sonari tinggal d Jogja marsikola dope….mauliate ma na mambahen Blog On…dah hampir 6 taon dang binereng rupa ni habinsaran…lam majuna ma tu joloan ni ari on..aka na posona pe di pangarattoan sai tu makmurna ate..horas.

    matur nuwun…gbu

    marydo tanjung said:
    20 Juli 2010 pukul 8:49 am

    horas tu sude akka na di huta ate,,,,,tangiangkon hamu hami na di ranto on…..

    Tornagodang said:
    15 September 2010 pukul 3:04 pm

    Bupati Tobasa periode 2010 – 2015 telah dilantik oleh Gubernur Sumatera Utara pada tanggal 11 Agustus 2010, yaitu Bapak St. Kasmin Pandapotan Simanjuntak sebagai Bupati dan Bapak Liberty Pasaribu sebagai Wakil Bupati. Sebagaimana kita ketahui bahwa Bapak St. Kasmin Pandapotan Simanjuntak adalah bagian dari keluarga besar Habinsaran, (karena”mangalap boru Pardosi dari Parsoburan Rt4?), sudah sewajaernya kita warga Habinsaran juga ikut merasa bangga dan berbahagia. Warga Habinsaran (Borbor, Nassau, dan Parhitean) baik yang di bona pasogit maupun yang ada di parserahan tentu harus mendukung seluruh program-program PEMDA TOBASA. Saat ini PEMDA TOBASA sedang menyusun Rencana Program Jangka Pendek dan Rencana Program Jangka Menengah. Untuk mendapatkan masukan dalam penyusunan Program-program tersebut, Bupati dan Wakil Bupati serta Anggota DPRD Tobasa telah melakukan pertemuan dengan Tokoh-tokoh masyarakat yang berasal dari Habinsaran yang berada di JABODETABEK pada tanggal 11 September 2010 yang lalu di Hotel Grand Cempaka, Cempaka Putih, Jakarta Pusat. Seluruh Tokoh-tokoh masyarakat Habinsaran yang ada di JABODETABEK hadir, seperti Prof. Dr. Karmel Tambunan, Dr. Jhon Bidel Pasaribu, Mayjen Sianipar, Drs. Sion Siregar, Dr. Manahara Pardosi, yang tergabung dalam wadah Ikatan Keluarga Besar Habinsaran. Dalam pertemuan tersebut, banyak hal yang disampaikan sebagai bahan masukan kepada PEMDA dalam menyusun program pembangunan di Tobasa pada umumnya dan Habinsaran khususnya. Berdasarkan luas wilayah dan kerapatan jumlah penduduk, Habinsaran merupakan wilayah pengembangan Kabupaten Tobasa sebagai pusat pertumbuhan ekonomi (perkebunan, pertanian, kehutanan dan pertambangan dan pariwisata), karena Habinsaran masih memiliki lahan yang luas dan tanah yang subur . Dalam diskusi yang berkembang, permasalahan yang dihadapi PEMDA adalah masalah pelepasan lahan. Masyarakat pada umumnya sangat sulit melepas lahan untuk diusahai oleh para investor. Untuk masalah ini, PEMDA Tobasa meminta agar ada usaha yang sinergi antara masyarakat yang ada di Bona Pasogot dengan Anak Rantau dan Pemda Tobasa, sehingga lahan-lahan yang masih kosong dan terlantar, menjadi lahan yang produktif dalam usaha meningkatkan tarap hidup masyarakat. Kita berharap, dengan kepemimpinan Bupati Periode 2010 – 2015, membawa perubahan yang sangat berarti bagi Habinsaran, sehingga dapat dimekarkan lagi menjadi beberapa Kecamatan. Mungkinkah Habinsaran menjadi Kabupaten ?

    kiliaser siagian said:
    7 Desember 2010 pukul 12:27 am

    masalah kawasan hutan di kecamatan nansau
    sangat tidak

    Kosma pardosi said:
    7 Desember 2010 pukul 6:50 pm

    Horas…ma dihita sudena parhabinsaran naditano parserakan on suang songoni angka natinggal dibona pasogit ..

    Henry B Naiborhu said:
    9 Desember 2010 pukul 11:25 pm

    Mudah-mudahan Bupati/Wakil Tobasa periode 2010-2015 membangun dengan baik untuk kemakmuran Rakyat.

    liston sitorus pane said:
    18 Januari 2011 pukul 11:22 am

    horas ma di hita sudena, anggiatma gabe media na mambahen maju tobasa khusus tu habinsaran, asa + sehat mental nang rohani, sinur napinahan, tibok2 pancarian

    Henry B Naiborhu said:
    5 Februari 2011 pukul 12:37 am

    Bagaimana ini kampung Kita Tapnanuli tidak ada perobahan setelah Kita merdeka a 1945 tidak ada sama sekali pembangunan.Sudah berapa Bupati memerintah,satupun tidak ada yang bisa membangun Tapanuli,semua memperkaya diri sendiri.Seperti bekas2 Bupati Tapanuli Utara,harus ditangkap dan masukkan ke Penjara.

    masinton sitorus said:
    10 Maret 2011 pukul 12:27 am

    mauliate ma dihita saluhutna tarlumobi tulae namambaen blok on, molo au hutaku di lumban lintongdo sonari au di RANTOU PRAPAT nahuberng do blok on tung apala naeng mulak doau nung hubereng aka dongan parparsoburan di blokon. jadi tusude alumni SMA N1 PARSOBURAN terutama alumni 98 salam kangenma sian ahu.

    masinton sitorus said:
    10 Maret 2011 pukul 12:32 am

    HORAS…. aka didia bedo hamu saonari? dangadong natarida naso masihol do hamu tuPARSOBURAN tuonan mangallang martabak

    ranto.manalu said:
    21 Maret 2011 pukul 10:34 pm

    horas……madihita sasude namajaha… Mungkin akka dongan dangtanda tuiba alana au putus sikkola do. Thn.1995: au saonari di pekanbaru. GOARHU.RANTO.MANALU. OMAKKU br.SILAEN. AU MAGODANG DI JOLONI OPUNG KU. IMA HUTA TORNAGODANG. ( MAULIATE…..HABINSARAN…..PARSOBURAN. GBU.

    parningotan siagian said:
    11 April 2011 pukul 12:53 pm

    Ole ole lakkat ni tobu ale.Waooo indahnya masa kecil di parsoburan Habinsaran. Habis mangan malam lao tu jabu ni tulang di pasar sambil main ama teman anak anak mar ole ole.super damai .masihkah ada seterusnya?terus hari selasa janjian ama seseorang dekat balerong.aiiih cinta monyet.romantis juga.hari sabtu pesiar ke liattondung kampungku yang asri nan santun .lulus sekolah merantau deh ke Bogor .dinamis memang anak anak habinsaran okeh slamat meniti kehidupan.sisihkan waktu menoleh kampung halaman dan sahabat.Mat berkarya lae Sahat. Horassssssssssssssssssssssssssssssss

    parningotan siagian said:
    11 April 2011 pukul 12:57 pm

    Syaloom.Horas,Semua sahabat dari kampung Parso.Salam damai .Unang lupa berkarya untuk sendiri dan juga untuk kampung halamam tercinta Habinsaran nauli.ada ide? kapan bandara bisa dibangun di Liattondung kampungku hahahah.Aku ada dana senbanyak dua ribu perak,Lae Sahat tolong tambahin. Oke GBU

    limarjuna panjaitan said:
    13 Mei 2011 pukul 10:44 am

    Au sian Pagaran,jonok sian galung sebelum parsoburan, sikkola smp negeri parsoburan,taon 1990-1993, saonari tinggal lampung, nungga 10 taon iba ndang hea mulak tu parsoburan,, alai anggo rohakki sai naeng ro do iba tu parsoburan nauli, masihol lao minum kopi asli. horas… angkup ni hubenge baritana Parsoburan lagi berjuang asa gabe Kabupaten,,denggan mai basai saut ma,, horas Tuhan memberkati. Syalom.. no hp 0812 72 123 878

    Rikardo Pane said:
    26 September 2011 pukul 1:37 pm

    Horas Parsoburan !

    23 taon dang hudulo dope huta hatubuanku. Masihol au naeng mulak. Sada tamiang, tibu ro mandulo Parsoburan. Jabu hatubuan jala magodang sahat tu kalas 2 SMP (tikki so pinda dope tu Jakarta) inganan ni Pelukis ANDA…
    untuk Pengelola salam kenal! marparhuaon ma iba naeng tu hamu?

    VIVA Parsoburan!

    Tornagodang said:
    6 Februari 2012 pukul 1:28 pm

    Pemkab Tuding CV Air Mas Ilegal

    Sabtu, 04 Februari 2012
    BALIGE- Perusahaan CV Air Mas, pengelola kebun teh Sibosur di Kecamatan Habinsaran dinilai ilegal. Pasalnya, kehadiran perusahaan ini selama lima tahun di daerah itu tidak diketahui Pemkab Tobasa dan PTPN IV.
    Informasi ini diketahui setelah masyarakat Tornagodang yang mengatasnakaman Forum Masyarakat Peduli Desa Tornagodang (FMPDT) mendatangi DPRD Tobasa, Jumat (3/2) guna menggelar dengar pendapat dengan mempertemukan manajemen PTPN IV, Eksekutif, dan Komisi C DPRD Tobasa.
    Dalam dengar pendapat tersebut, Staf Ahli Bupati Tobasa Saibon Sirait sebagai utusan dari Eksekutif didampingi Sekretaris Dinas Kehutanan dan Perkebunan Yose Rizal Pasaribu mengatakan, kehadiran CV Air Mas yang beroperasi kurang lebih lima tahun di daerah itu tidak ketahui. Mereka menilai kehadiran perusahaan itu ilegal.
    “Pemkab Tobasa tidak mengetahui kehadiran CV Air Mas sebagai pengelola perkebunan teh Sibosur,” kata Saibon diamini Yose Rizal menjawab pertanyaan Ketua DPRD Tobasa, Sahat Panjaitan.
    Senada dikatakan Manajemen PTPN IV, selaku pengelola resmi perkebunan teh Sibosur. Humas PTPN IV, Lidang Panggabean dengan tegas menolak keberadaan CV Air Mas di Sibosur. Katanya, PTPN IV tidak pernah memindahtangankan perkebunan teh Sibosur kepada pihak ketiga termasuk CV Air Mas.
    “Kami tidak pernah memindahtangankan perkebunan teh Sibosur kepada pihak ketiga. Jadi, kehadiran CV Air Mas di perkebunan teh Sibosur tidak jelas,” ujar Lidang di depan forum.
    Ia hanya mengakui penyerahan asset dengan pemkab sesuai dengan SK Menkeu No S-258/MK-06/2004 tanggal 6 September 2004 tentang penyerahan aset eks PIR-Lokal (Kebun Teh Sibosur) kepada Pemkab Tobasa.
    Sejak penyerahan sebagian lahan asset PIR-lokal, maka sisa asset PTPN IV tinggal seluas 253,56 hektare sebagai lahan inti. Karena lahan tersebut merupakan asset BUMN. “Karena semakin sempitnya luas perkebunan yang dikelola saat itu, maka perusahaan sering merugi. Sehingga tahun 2006 aktifitas di kebun teh Sibosur dihentikan,” jelasnya.
    Selama ini, tambahnya, untuk menjaga seluruh aset di kebun teh tersebut, PTPN IV hanya menugaskan beberapa karyawan di perkebunan teh tersebut. “Untuk itu, dengan tegas kami katakana, kita tidak mengetahui keberadaan CV Air Mas,” tandas Lidang didampingi enam Manajemen PTPN IV dalam pertemuan itu.
    Sementara, Nikson Panjaitan, kuasa hukum FMPDT pada kesempatan itu berharap, agar pemerintah mengembalikan lahan teh Sibosur kepada masyarakat Tornagodang selaku pemilik lahan.
    Sebagaimana diketahui, tahun 1984, masyarakat Tornagodang dengan Pemda Taput (saat ini Pemkab Tobasa) membuat perjanjian penyerahan tanah seluas 1.250 hektar yang selanjutnya dikelola oleh PTP IIIV yang berubah nama menjadi PTPN IV.
    Isi perjanjian tersebut, jika PTPN IV tidak lagi beroperasi di kebun teh Sibosur, maka tanah akan dikembalikan kepada pemilik yang sah sesuai daftar nama yang dikeluarkan.
    Untuk diketahui, masyarakat Tornagodang dalam memperjuangkan hak-hak mereka selama ini telah membuat aksi damai turun ke jalan di sekitar

    paingot said:
    20 Februari 2012 pukul 11:56 pm

    UDA HEBAT LA BAPA PUYA BLOG””
    LW BOLEH TAU GMNA CARA Y BUATIN SEPERTI ITU??

    SYALOM” SLAM KNAL BUAT KITA
    DARI PAINGOT PANJAITAN DI SIPAHUTAR

    sejar said:
    13 Maret 2012 pukul 5:41 pm

    hami panjaitan marhuta di sipahutar( Taput ) alai molo cerita ni natua2 nami, hami namangaratto do to sipahutar ianggo asal ni op nami sian tornagodang do, jala goarni huta nami di sipahutar tongdo tornagodang. Bravo parsoburan… Sukses buat kita semua. GBU

    SMA said:
    13 Maret 2012 pukul 11:10 pm

    ai so olo hamu lae mamereng sma habinsaran di website:SMA NEGERI 1 HABINSARAN.BLOGER
    BERENG HAMU ATE GANMBARNAI……HEHE…!

    Tornagodang said:
    18 Maret 2012 pukul 5:20 pm

    Untuk appara sear, Benar Ada panjaitan Dari Tornagodang manga rants ke sipahutar, kalau tidak Salah onan runggu. Ada beberapa yang says Kendal yaitu panjaitan yg Sekarang tinggal do kuningan Jakarta selatan. Salam…..

    mangasih said:
    10 Mei 2012 pukul 2:04 pm

    my web: mangasih.wordpress.com

    Nelly Andon said:
    28 Mei 2012 pukul 3:34 am

    Horas ito, pembloger yang sangat consistent kayaknya ito dan loyal sama wordpress…hehehe. Orang kampung kata ito? Seandainya saja semua orang kampung genius dan kreatif seperti ito, Tanah Batak pasti sudah keren. Horas ito.
    Nelly Andon Br Torus.

    Mauliate , horas

    zaki said:
    10 Juli 2012 pukul 1:09 pm

    saya juga sedang belajar menulis di blog

    Syukur Sianipar said:
    23 Agustus 2012 pukul 9:57 am

    Shalom,selamat ya lae sdh ada blog Parsoburan,maju terus.Gbu.

    Parluhutan Lumban raja said:
    16 Oktober 2012 pukul 2:15 pm

    Bapak Uda saya sangat senang gambar oppungku ada di blog ini Oppung Parlindungan sipahutar.
    Semoga pengunjungnya di blog ini makin bertambah dari Natalina Sipahutar ( Pomparan Oppung Lindung par Nassau )
    Bagi rekan-rekan mantan SMP Neg. Parsoburan tahun 1987 akkadidiado nuaeng ( HP. 081375827369 )

    Goklas MT.Siagian Pardosi,ST said:
    4 November 2012 pukul 11:18 pm

    Saya bangga terhadap kemajuan yang ada diparsoburan saat ini, saya berharap lagi kepada pemerintah daerah yang memimpin pada saat ini lebih antusias lagi dalam membenahi perbaikan jalan dan infrastruktur trnsportasi terutama dikecamatan Habincaran Parsoburan, trima kasih.

    Goklas MT.Siagian Pardosi,ST said:
    4 November 2012 pukul 11:50 pm

    Horas!!!…untuk semua warga huta ginjang parsoburan, kapan kita membuat tugu parsadaan nasa oppu na dihuta ginjang?, kapan lagi kita belajar untuk menghormati nenek moyang leluhur dan orang tua kita?.

    Pareman Tao said:
    24 Desember 2012 pukul 11:44 am

    horas…….horas…salam kenal aja dulu dari saya,,,
    senang rasanya ada blok untuk sering mengenai kampun kita tercinta..sebelumnya saya perkenalan dulu kali yah,,,
    nama aq .A.tanjung.dari desa Sibaning,

    http://mubi.Com/users/5779221 said:
    15 April 2013 pukul 1:09 pm

    Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and
    i was just curious if you get a lot of spam feedback?
    If so how do you prevent it, any plugin or anything you can suggest?
    I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

    Jinto Pane said:
    14 Mei 2013 pukul 2:24 pm

    Salam kenal ma

    75304470 said:
    10 Agustus 2013 pukul 5:27 pm

    Horas Habinsaran,, adong kejadian di Parsoburan. Adong sada halak Natua2 madabu sian kareta di jembatan Sipege – pege… dang dapot dope shat tu sonari.. kejadian on nunga adong 4 ari.. pamasuk hamu jolo tu koran … asa diboto Bupati Parsoburan.. asa diboan jolo Tim Sar tu TKP.. laho manolong sada Natua – tuai.. minta tolong jolo bah ate.. demi keselamtan 1 seseorang… Horas…

    Porman M. Nainggolan said:
    20 September 2013 pukul 7:59 pm

    Horas Amang Sipahutar…..Dung hubereng Foto-foto na adong di blog muna on jala hu baca trombo muna…ternyata Anggini si Liberty Sipahutar (Pak Henny) do hamu. Horas ma di hamu… Salam Kenal ma di hamu. Au mengabdi di SD 1 Parsoburan do, dongan ni Ibu Rosinta Pasaribu (Mak Henny)

      sahat responded:
      13 Februari 2014 pukul 8:39 am

      Ido Amang, toho nanidokmunai ahu anggi ni Am. Henny Sipahutar

    johan love u said:
    25 September 2013 pukul 11:40 am

    Tak pernah datang kesana…

    lusi said:
    14 November 2013 pukul 12:15 pm

    Lanjutkan perjuanganmu………..succes terus ya…HORAS

    ridwan pardosi said:
    2 Februari 2014 pukul 8:53 pm

    aku orang batak. marga pardosi.
    tapi aku gk taw adat batak, kampung ku, bahasa batak, dan lain-lain.
    ajarin aku baru.
    aku d medan

    Parsaoran Pardosi said:
    22 April 2014 pukul 7:21 am

    Saya tertarik bergabung dalam situs ini, karena kita dapat berbagi wawasan untuk membangun pribadi dan juga bona pasogit kita. Pengalaman dan wawasan adalah investasi yang paling mahal dalam hidup kita.
    Salam . Parsaoran Pardosi /Ir.Harmoni Sitepu . . – Tangerang.

    Romeo Sinaga said:
    4 September 2014 pukul 11:27 pm

    Horas, di angka dongan parhabinsaran -Parsoburan: adong do sian hita on na sian paridian, ai au sanga do tinggal 2 taon di Paridian. jala hubege Huria na di paridian i nunga gabe Resort naimbaru. mauliate ma di tuhan

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s